zet mijn hulp in

Contact me

In verschillende plaatsen werkzaam

In de regio Brabant

Duur traject

± 49 uur kraamzorg

Intakegesprek

32-34 weken zwangerschap

Beschikbaar

24/7 telefonisch

Kraamzorg

Persoonlijk door Sandra Vos

Vraag je hulp aan!

Contact Form Demo

Vraag & Antwoord

Wordt kraamzorg verzekerd?

Kraamzorg die door mij, Kraamzorg Sandra Vos, geleverd wordt valt binnen de vergoedingen van de basisverzekering. Net als bij reguliere kraamzorgorganisaties is er een wettelijke bijdrage van € 4,50 per uur (peildatum 2020). Bij een aanvullende verzekering worden deze kosten vaak geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit kan je altijd even controleren op je polis.

Zijn er extra kosten?

Er zijn geen extra kosten verbonden aan de zorg van een ZZP-er. Volgens het L.I.P. (Landelijk Indicatie Protocol) heeft iedere vrouw recht op 49 uur kraamzorg, geef je flesvoeding dan is het 45 uur. Deze uren worden in overleg verdeeld over 8 dagen. Mocht er een situatie voordoen dat de basis uren niet voldoende zijn dan kan de verloskundige in overleg met de kraamverzorgende extra uren bij indiceren. Er is een maximum van totaal 10 dagen kraamzorg en maximaal 80 uur.

Wat is natuurlijke kraamzorg?

Natuurlijke Kraamzorg is aandachtige zorg met natuurlijke middelen. Als natuurlijke kraamverzorgende bied ik kennis van warmtezorg, omhulling, ritmes, volwaardige voeding en nog veel meer. Voor de verzorging van de baby gaat bijzondere aandacht uit naar rust en ritmes en de tast- en warmtezin. Het gebruik van wikkeldoeken, mutsjes en wollen dekentjes is daarom een essentieel onderdeel van de verzorging. Voor de verzorging van de kraamvrouw gaat bijzondere aandacht uit naar de behoefte aan rust, steun en kennis met aandacht en andere natuurlijke middelen. Denk aan een ontspannende voetinwrijving of stimulerende arm-schouder-borst inwrijving in uw kraambed. Kamille zorgt voor ontspanning en reinigt en harmoniseert de lucht-waterverhouding. Ik zet kamille in als spoeling na een toiletgang, gebruik kamille ijskompressen bij aambeien en brandende hechtingen en gebruik kamille olie voor een buikkompres om darmkrampjes van jullie baby te verlichten.

In de Natuurlijke Kraamzorg staat de samenhang tussen lichaam, ziel en geest centraal. Belangrijke pijlers voor een gezond kraambed zijn leefwijze, voeding, afwisseling tussen rust en inspanning, kleding en omhulling.

Waarom borstvoeding?

Opvoeden begint met voeden. Borstvoeding is het eerste opvoedingsmiddel. Moeders en kinderen die via de borstvoeding aan elkaar hebben kunnen wennen zijn bevoorrecht. Tot in de darmflora toe raken moeder en kind op elkaar afgestemd. En de darmflora is bepalend voor de opbouw van een gezonde immuniteit: het waarborgen van een veilige plek op aarde. Uitgangspunt van de Natuurlijke Kraamzorg is dan ook dat, indien enigszins mogelijk, borstvoeding de eerste voeding is.

Waarom natuurlijke kraamzorg aanvragen?

Natuurlijke Kraamzorg wordt door je zorgverzekering gezien als reguliere kraamzorg en valt daarom gewoon onder de basisverzekering. Natuurlijke Kraamzorg aanvragen gaat op dezelfde manier als reguliere kraamzorg. Schrijf je hiernaast in en laat je gegevens achter. Geef aan dat je graag Natuurlijke Kraamzorg wilt ontvangen.

Bekijk het document!

Waarom flesvoeding?

Kan je door omstandigheden geen borstvoeding geven dan is kunstvoeding een goed alternatief. Je krijgt deskundige begeleiding en voorlichting over onder andere het veilig bereiden en geven van kunstvoeding. De kunstvoeding passen we aan op de behoefte van de baby. Tijdens het geven van voeding is het huid-op-huid contact belangrijk. Door het huid-op-huid-contact tijdens het voeden komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel het ‘knuffelhormoon’ genoemd. Dit stimuleert de hechting tussen moeder en kind, uiteraard kan je deze intimiteit met zowel borst als kunstvoeding creëren.

Handige linkjes

Borstvoeding:
www.borstvoeding.com

Stivoro, over gevolgen van roken en stoppen met roken:
www.stivoro.nl

Stichting Alcohol Preventie:
www.alcoholpreventie.nl

Voedingscentrum:
www.voedingscentrum.nl

Natuurlijke kraamzorg:
www.natuurlijkekraamzorg.eu

Ouderschapsverlof:
www.minszw.nl

Verlofregeling:
www.babyopkomst.nl

Kinderopvang:
www.kinderopvang.pagina.nl

Gymnastiek na de bevalling:
www.mensendieck.nl
www.yoga.startpagina.nl
www.haptonomie.startpagina.nl

Moederaarde:
www.moederaarde.nl

Zorg nu voor een intakegesprek

Mobiel

06 211 30 277

Email

sandra@kraamzorgsandravos.nl